Chojnow.pl
Nasza strona korzysta z plików Cookie. Czytaj więcej.
facebook twitter YT IG
Logowanie Rejestracja
PWSZ Legnica Cuprum

Jak "przedziwna miejscówka" przekształciła się w "cudowne miejsce" - Magda Gessler w Chojnowie

Autor admin
Data utworzenia: 27 kwiecień 2012, 09:00 Wszystkich komentarzy: 42


Jak "przedziwna miejscówka" przekształciła się w "cudowne miejsce" - Magda Gessler w Chojnowie

Obeszło się bez łez, „rzucania mięsem” i tłuczenia talerzy. Było kulturalnie, całkiem przyjemnie, by nie powiedzieć – mając na myśli inne odcinki „Kuchennych Rewolucji” – nudno. Jednak najważniejszy cel został zrealizowany – chojnowska restauracja otrzymała nowe, lepsze oblicze, którym zachwycona była sama Magda Gessler.

Zapewne podobne odczucia ma każdy, kto wczorajszego dnia oglądał chojnowski odcinek „Kuchennych Rewolucji” w telewizji TVN.
Jako źródło niepowodzeń przedstawiono drobny konflikt pomiędzy panią prezes Małgorzatą Członką, a resztą załogi restauracji. Dzięki interwencji Magdy Gessler wszystkie nieporozumienia zostały zażegnane, co pozytywnie wpłynęło na wizerunek – kiedyś „Niebieskiego Parasola” – dziś „Pod Jeleniem”.
Zgodnie z tym co mogliśmy przeczytać w naszych relacjach na bieżąco z „placu boju” – jedzenie podawane jeszcze przed przyjazdem ekipy TVN nie zachwycało, było „tłuste, mdłe, niedobre, twarde, nieposolone, niedoprawione” jak stwierdziła Magda Gessler.


We wczorajszym odcinku „Kuchennych Rewolucji” mogliśmy zobaczyć pojedynek „na naleśniki” – chojnowska załoga restauracji dostała zadanie od Magdy Gessler by przyrządzić naleśniki według własnego smaku. Śledziliśmy również wyjazd ekipy na trening strzelania z łuku w pobliskiej Legnicy.

Pominięto jednak niektóre momenty, takie jak wyjście Magdy Gessler z ekipą telewizyjną do chojnowskiego Rynku, gdzie rozmawiała z mieszkańcami czy próbowała przysmaków lokalnych knajp i restauracji. Magia telewizji…

Niezmiernie cieszy, że suma sumarum szanowana w środowisku Magda Gessler po rewizycie podpisała się swoim nazwiskiem pod nowym wizerunkiem restauracji:

Restaurację „Pod Jeleniem uważam za otwartą i udaną. Jedyna dziczyzna w tym regionie dobrze podana, z sercem. Kuchnia domowa, domowe kobiety. Cudowne miejsce!


Miejmy nadzieję, że emisja w telewizji chojnowskiego odcinka „Kuchennych Rewolucji” zachęci jeszcze więcej chojnowian, mieszkańców okolicznych miejscowości, ale również turystów do odwiedzenia restauracji „Pod Jeleniem”. Trzymamy kciuki!

A wszystkich, którzy nie mogli dnia wczorajszego obejrzeć wizyty Magdy Gessler zapraszamy na stronę internetową TVN do skorzystania z TVN playera - do oglądnięcia odcinka on-line.

A jak Wam drodzy Czytelnicy podobał się odcinek "Kuchennych Rewolucji" przeprowadzonych w Chojnowie?



Komentarze

Obejrzyjcie podobny odcinek z Bystrzycy Kłodzkiej - również Magda Gessler zrobiła polsko - niemiecką restaurację : http://www.youtube.com/watch?v=zr10sCKQEXc
zgłoś komentarz
KR to program na brytyjskiej licencji, ponadto TVN nie życzy sobie żeby to było oglądane poza Polską. Nie jestem z Chojnowa, mieszkam za granicą. Ujęcia miasta były ok, zwlaszcza jak się zaczynał 4 dzień - było słonecznie. Szkoda, że latem to nie było kręcone.
widze,że piszę do ściany,bo kpietras dalej cytuje powyższąwypowiedź-po co?
zgłoś komentarz
@Malinda - czasem warto cytowac, nawet jesli wpis jest wyzej. bywa, ze w trakcie odpisywania ktos sie wcisnie ze swoim wpisem i robi sie zamieszanie

@kpietras - Ty masz cos wspolnego z Chojnowem czy jestes fanka 'kuchennych rewolucji'?
zgłoś komentarz
@Malinda - czasem warto cytowac, nawet jesli wpis jest wyzej. bywa, ze w trakcie odpisywania ktos sie wcisnie ze swoim wpisem i robi sie zamieszanie

@kpietras - Ty masz cos wspolnego z Chojnowem czy jestes fanka 'kuchennych rewolucji'?
Jestem wielką fanką KR oraz powiatowych miast. KR o wiele lepiej wypadają w takich miejscach jak Chojnów, Świdwin, Bystrzyca Kłodzka, Ustka itp. niż Wawa, Gdańsk czy Kraków.
zgłoś komentarz
Najlepszy odcinek ze wszystkich : http://www.youtube.com/watch?v=O8hN0Ibea0I
zgłoś komentarz
Byłam kiedyś kilka dni w Legnicy i jakiś sentymencik został mi do tych okolic, dlatego nagrałam odcinek i wrzuciłam do netu.
zgłoś komentarz
zapraszamy wiec do Chojnowa. moge oprowadzic :P

swoja droga zgadzam sie z teza, ze kr najlepiej wypada w malych miasteczkach, gdzie nie ma wielkich, wiodacych restauracji i kazda ma szanse na zainstnienie...
zgłoś komentarz
El Nino,jeśli ktoś inny sie wtrąci,to można cytować,ale mi chodzi,jeśli sie cytuje tę,która jest zaraz obok
zgłoś komentarz
Tak się składa, ze byłem.
A byłeś teraz ponoć ludzi ful ja się cieszę to dla knajpy sukces oby tak dalej życzę powodzenia a załodze siły i wytrwania...
zgłoś komentarz
1 czesc: Bylismy Pod Jeleniem wieksza ekipa, taki wypad jednodniowy w trakcie dlugiego weekendu. Specjalnie przyjechalismy do tej restauracji z Wroclawia i co???? Zawiedlismy sie i to strasznie. Zamowilismy cala karte Magdy Gessler.
1. ) zupa grochowa (ERBSENSUPPE) byla kwasna (jak kapusniak),na dodatek sie pienila i podjezdzala nie swiezym miesem, jeszcze nawet nie zostala nam pdstawiona pod nos, bo kelner stanal tylko kolo nas z jedzeniem a juz nam wszystkim pachnialo nieswiezoscia, byla malo przyprawiona, zwrocilismy uwage kelnerowi ze jest chyba skisnieta, ale on twardo w zaparte ze jest swieza, ze przed chwila gotowana i ze przekaze uwage kucharką-a pozniej byla juz cisza w eterze. Zjedlismy ta zupe bo w ostatecznosci byla zjadliwa i szkoda bylo nam marnowac tego jedzenia, ale na nastepny dzien mielismy taka rewolucje w brzuchach, ze to tylko my wiemy-swiadczy to jedynie o tym ze sie nie mylilismy i co do zupy z pewnoscia mielismy racje. cdn
zgłoś komentarz

Dodaj Komentarz

Musisz być zalogowany, aby dodać komentarz.
Sklep Bigform