Jak "przedziwna miejscówka" przekształciła się w "cudowne miejsce" - Magda Gessler w Chojnowie
Obeszło się bez łez, „rzucania mięsem” i tłuczenia talerzy. Było kulturalnie, całkiem przyjemnie, by nie powiedzieć – mając na myśli inne odcinki „Kuchennych Rewolucji” – nudno. Jednak najważniejszy cel został zrealizowany – chojnowska restauracja otrzymała nowe, lepsze oblicze, którym zachwycona była sama Magda Gessler.
Zapewne podobne odczucia ma każdy, kto wczorajszego dnia
oglądał chojnowski odcinek „Kuchennych Rewolucji” w telewizji TVN.
Jako źródło niepowodzeń przedstawiono drobny konflikt pomiędzy panią prezes
Małgorzatą Członką, a resztą załogi restauracji. Dzięki interwencji Magdy
Gessler wszystkie nieporozumienia zostały zażegnane, co pozytywnie wpłynęło na wizerunek
– kiedyś „Niebieskiego Parasola” – dziś „Pod Jeleniem”.
Zgodnie z tym co mogliśmy przeczytać w naszych relacjach na bieżąco z „placu boju”
– jedzenie podawane jeszcze przed przyjazdem ekipy TVN nie zachwycało, było „tłuste,
mdłe, niedobre, twarde, nieposolone, niedoprawione” jak stwierdziła Magda
Gessler.
We wczorajszym odcinku „Kuchennych Rewolucji” mogliśmy zobaczyć pojedynek „na naleśniki” – chojnowska załoga restauracji dostała zadanie od Magdy Gessler by przyrządzić naleśniki według własnego smaku. Śledziliśmy również wyjazd ekipy na trening strzelania z łuku w pobliskiej Legnicy.
Pominięto jednak niektóre momenty, takie jak wyjście Magdy Gessler z ekipą telewizyjną do chojnowskiego Rynku, gdzie rozmawiała z mieszkańcami czy próbowała przysmaków lokalnych knajp i restauracji. Magia telewizji…
Niezmiernie cieszy, że suma sumarum szanowana w środowisku Magda Gessler po rewizycie podpisała się swoim nazwiskiem pod nowym wizerunkiem restauracji:
Restaurację „Pod Jeleniem uważam za otwartą i udaną. Jedyna dziczyzna w tym regionie dobrze podana, z sercem. Kuchnia domowa, domowe kobiety. Cudowne miejsce!
Miejmy nadzieję, że emisja w telewizji chojnowskiego odcinka „Kuchennych Rewolucji” zachęci jeszcze więcej chojnowian, mieszkańców okolicznych miejscowości, ale również turystów do odwiedzenia restauracji „Pod Jeleniem”. Trzymamy kciuki!
A wszystkich, którzy nie mogli dnia wczorajszego obejrzeć wizyty Magdy Gessler zapraszamy na stronę internetową TVN do skorzystania z TVN playera - do oglądnięcia odcinka on-line.
A jak Wam drodzy Czytelnicy podobał się odcinek "Kuchennych Rewolucji" przeprowadzonych w Chojnowie?
Comments
19:59
20:02
@kpietras - Ty masz cos wspolnego z Chojnowem czy jestes fanka 'kuchennych rewolucji'?
20:05
@kpietras - Ty masz cos wspolnego z Chojnowem czy jestes fanka 'kuchennych rewolucji'?
20:08
20:13
20:13
swoja droga zgadzam sie z teza, ze kr najlepiej wypada w malych miasteczkach, gdzie nie ma wielkich, wiodacych restauracji i kazda ma szanse na zainstnienie...
12:34
11:07
20:34
1. ) zupa grochowa (ERBSENSUPPE) byla kwasna (jak kapusniak),na dodatek sie pienila i podjezdzala nie swiezym miesem, jeszcze nawet nie zostala nam pdstawiona pod nos, bo kelner stanal tylko kolo nas z jedzeniem a juz nam wszystkim pachnialo nieswiezoscia, byla malo przyprawiona, zwrocilismy uwage kelnerowi ze jest chyba skisnieta, ale on twardo w zaparte ze jest swieza, ze przed chwila gotowana i ze przekaze uwage kucharką-a pozniej byla juz cisza w eterze. Zjedlismy ta zupe bo w ostatecznosci byla zjadliwa i szkoda bylo nam marnowac tego jedzenia, ale na nastepny dzien mielismy taka rewolucje w brzuchach, ze to tylko my wiemy-swiadczy to jedynie o tym ze sie nie mylilismy i co do zupy z pewnoscia mielismy racje. cdn
19:58