Chojnow.pl
Nasza strona korzysta z plików Cookie. Czytaj więcej.
facebook twitter YT IG
Logowanie Rejestracja
PWSZ Legnica Cuprum

Jak "przedziwna miejscówka" przekształciła się w "cudowne miejsce" - Magda Gessler w Chojnowie

Autor admin
Data utworzenia: 27 kwiecień 2012, 09:00 Wszystkich komentarzy: 42


Jak "przedziwna miejscówka" przekształciła się w "cudowne miejsce" - Magda Gessler w Chojnowie

Obeszło się bez łez, „rzucania mięsem” i tłuczenia talerzy. Było kulturalnie, całkiem przyjemnie, by nie powiedzieć – mając na myśli inne odcinki „Kuchennych Rewolucji” – nudno. Jednak najważniejszy cel został zrealizowany – chojnowska restauracja otrzymała nowe, lepsze oblicze, którym zachwycona była sama Magda Gessler.

Zapewne podobne odczucia ma każdy, kto wczorajszego dnia oglądał chojnowski odcinek „Kuchennych Rewolucji” w telewizji TVN.
Jako źródło niepowodzeń przedstawiono drobny konflikt pomiędzy panią prezes Małgorzatą Członką, a resztą załogi restauracji. Dzięki interwencji Magdy Gessler wszystkie nieporozumienia zostały zażegnane, co pozytywnie wpłynęło na wizerunek – kiedyś „Niebieskiego Parasola” – dziś „Pod Jeleniem”.
Zgodnie z tym co mogliśmy przeczytać w naszych relacjach na bieżąco z „placu boju” – jedzenie podawane jeszcze przed przyjazdem ekipy TVN nie zachwycało, było „tłuste, mdłe, niedobre, twarde, nieposolone, niedoprawione” jak stwierdziła Magda Gessler.


We wczorajszym odcinku „Kuchennych Rewolucji” mogliśmy zobaczyć pojedynek „na naleśniki” – chojnowska załoga restauracji dostała zadanie od Magdy Gessler by przyrządzić naleśniki według własnego smaku. Śledziliśmy również wyjazd ekipy na trening strzelania z łuku w pobliskiej Legnicy.

Pominięto jednak niektóre momenty, takie jak wyjście Magdy Gessler z ekipą telewizyjną do chojnowskiego Rynku, gdzie rozmawiała z mieszkańcami czy próbowała przysmaków lokalnych knajp i restauracji. Magia telewizji…

Niezmiernie cieszy, że suma sumarum szanowana w środowisku Magda Gessler po rewizycie podpisała się swoim nazwiskiem pod nowym wizerunkiem restauracji:

Restaurację „Pod Jeleniem uważam za otwartą i udaną. Jedyna dziczyzna w tym regionie dobrze podana, z sercem. Kuchnia domowa, domowe kobiety. Cudowne miejsce!


Miejmy nadzieję, że emisja w telewizji chojnowskiego odcinka „Kuchennych Rewolucji” zachęci jeszcze więcej chojnowian, mieszkańców okolicznych miejscowości, ale również turystów do odwiedzenia restauracji „Pod Jeleniem”. Trzymamy kciuki!

A wszystkich, którzy nie mogli dnia wczorajszego obejrzeć wizyty Magdy Gessler zapraszamy na stronę internetową TVN do skorzystania z TVN playera - do oglądnięcia odcinka on-line.

A jak Wam drodzy Czytelnicy podobał się odcinek "Kuchennych Rewolucji" przeprowadzonych w Chojnowie?



Komentarze

Czesc 2:
2.) Szwabskie pierozki ze szpinakiem i parówka cieleca (MAULTASCHEN) byly w miare dobre-cena 14zl jak za takie 2 pierozki to troche duzo, ciekawy smak, ale czuc bylo niestety czosnek z proszku-toleruj emy tylko swiezy wiec kolejny raz zawiedlismy sie. Pierogi posypane byly jeszcze na dodatek w malej ilosci rozmrozonym mokrym koperkiem, a teraz w sklepach tyle swiezego kopru za niewielka cene mozna kupic, na filmie jak sie oglada Kuchenne Rewolucje tak pieknie to wygloda,a w rzeczywistosci - rozczarowanie. Ciasto pierogow na bokach bylo troche gumowe i nie kroilo sie dobrze nozem-ciagnelo sie. Przede wszystkim nie rozumiem tego czosnku, bo przeciez czosnek prawdziwy jest tanszy niz ten w proszku wiec dlaczego kucharki daja ten drozszy i jeszcze gorzej smakujacy tego nie wiem, no i ja chce swiezy koperek !!!!!.Pierogi byly zjadliwe w miare dobre ale rewolucji nie zrobily na Nas. cdn
zgłoś komentarz
Czesc 3:
3.) Gulasz z jeleniny pachnący leśnymi grzybami - pierwszy raz jedlismy cos takiego i naprawde to bylo dobre - nic nie brakowalo, miesko miekkie, odpowiednio przyprawione, geste, aczkolwiek grzyba nie znlaazlam:( - jedynym mankamentem byla bardzo mala porcja i wysoka cena kosztowalo to 20 zl a doslownie zjadalo sie calosc w 5 lyzkach, brakowalo mi jeszcze do tego gulaszu jakiegos chlebka, albo ziemniaczka - troche czulam jakbym jadla sam sos lyzka - ale smak rewelacja - polecamy. cdn
zgłoś komentarz
Czesc 4:
4.) Kolejne danie z jadlospisu Magdy Gessler: kluski z boczkiem i serem zółtym ( SPATZLE) - hmmm zadna rewelacja, jak dla mnie troche mdle boczku bardzo malo mozna bylo go szukac pod tymi kluseczkami, serek na wirzchu niestety sie nie ciagnal :(:( zabraklo tego co najlepsze no i porcja tez mala cena w miare bo 10zl. cdn
zgłoś komentarz
Czesc 5:
5.) Ostatnie danie deser : ROTE GRUETZE czerwony kisiel, wino czerwone wytrawne, maliny truskawki, wisnie z bita smietana - to byla masakra, malin nie zastalam, truskawek tym bardziej nie zastalam, wisnie zastalam chyba ze 2 sztuki w calym deserze jednak pozeczki ojjj caly deser byl z pozeczek mimo ze nie ma ich w skladzie deseru w karcie menu tych owocow niestety bylo najwiecej, deser byl kwasny, troche smakowal jak sfermentowany, tak jakby w tym winie te owoce lezaly za dlugo, zaczelo to wszytsko fermentowac i nie bylo na swiezo robione-moja babcia kiedys jak bimber pedziala to tak podobnie smakowal - sam momen kiedy byl poczatek fermentu - totalne 0000 prawdziwego smaku, bitej sietany w tym deserze bylo jak kot naplakal i deser mimo kislu byl troche rzadki -duzo gestszy ten deser byl na filmie Kuchenne Rewolucje - NIE POLECAMY DESERU !!! Szkoda pieniedzy na niego. cdn
zgłoś komentarz
Czesc 6:
Po wizycie w tej Restauracji rozmawialismy ze znajomymi o tym jedzeniu i kazdy z Nas byl zawiedziny tym co zastalismy. Z pewnoscia jedzenie ktore przygotowala P.Magda Gessler bylo bardzo dobre jednak my takiego niestety nie mielismy mozliwosci skosztowania a szkoda, bo juz tam wiecej nie wrocimy. Wszyscy ocenilismy w skali od 0 do 10 Restauracje Pod Jeleniem na 4, gora 5 i myslimy ze niestety wizyta P. Magdy z uplywem czasu nie przyniosla rezultatu tej Restauracji. Jesli ktos chce tam pojechac i samemu sie przekonac to mysle ze warto, chociazby z takiego powodu zeby samemu ocenic to jedzenie. Bylo Nas kilka osob i kazdy wypowiedzial sie tak samo czyli chyba wszyscy mamy dobre kupki smakowe i cos musialo byc na rzeczy skoro nam nie za bardzo smakowalo, rozczarowalismy sie i dlatego dalismy tak niska ocene. cdn
zgłoś komentarz
Czesc 7:
Kolejna knajpe jako chcemy odwiedzic po Kuchennych Rewolucjach to Kapitan Kok niedaleko Brzegu, mamy nadzieje ze tam jedzenie po Kuchennych rewolucjach bedzie znacznie lepsze niz w Pod Jeleniem. Aaaa zapomnilam jeszcze dodac ze w Pod Jeleniem serwety po wczesniejszych gosciach (na 1 pietrze jak sie wchodzi po schodach) nie byly za czyste, bylo na stolach pelno okruchow, nikt nie zadbal o to zeby sprzatnac te stoly przed kolejnymi klientami, a kazda serwetka z innej bajki, brakowalo mi na tych stolach recznie robinych na szydelku bialych jednakowych serwet - mysle ze tak powinno to wygladac tym bardziej ze wystroj tego lokalu jest wlasnie w takim stylu i te szydelkowe serwetki bylyby zbawienne i dodalyby uroku temu miejscu. cdn
zgłoś komentarz
Czesc 8:
Jesli chodzi o miasto Chojnow - to niestety jedna wielka dziura. Widac jeszcze czasy PRLu smrod, brud i ubostwo-nie wiem kto tam rzadzi ale z pewnoscia nic dobrego dla tego miasteczka nie robi. Domy zaniedbane, obskurne -niepomalowane, malo zieleni, po prostu porazka, myslelismy ze juz dawno takie miasta wyginely i Polska sie zmienia na lepsze, no ale coz jak widac niestety tak nie jest - kolejne rozczarowanie. Pozdrawiamy wszystkich Smakoszy.
zgłoś komentarz
Czesc 8:
Jesli chodzi o miasto Chojnow - to niestety jedna wielka dziura. Widac jeszcze czasy PRLu smrod, brud i ubostwo-nie wiem kto tam rzadzi ale z pewnoscia nic dobrego dla tego miasteczka nie robi. Domy zaniedbane, obskurne -niepomalowane, malo zieleni, po prostu porazka, myslelismy ze juz dawno takie miasta wyginely i Polska sie zmienia na lepsze, no ale coz jak widac niestety tak nie jest - kolejne rozczarowanie. Pozdrawiamy wszystkich Smakoszy.
Z tego co czytałem wywnioskowałem że musiałaś wszystko posmakować i zostawć puste talerze więc czego piszesz że Ci nie smakowało skoro deser był nie dobry nie zjadam do końca tylko oddaje kelnerce i proszę o drugi lub coś w zamian jako reklamację a TY zjadasz smakujesz dokładnie i mówisz że nie dobre . pani Magda kosztuje i oddaje jeśli jej nie smakuje po prostu żenada dobre było ale nie dobre dla zasady tak żeby skrytykować ...
zgłoś komentarz
Czesc 5:
5.) Ostatnie danie deser : ROTE GRUETZE czerwony kisiel, wino czerwone wytrawne, maliny truskawki, wisnie z bita smietana - to byla masakra, malin nie zastalam, truskawek tym bardziej nie zastalam, wisnie zastalam chyba ze 2 sztuki w calym deserze jednak pozeczki ojjj caly deser byl z pozeczek mimo ze nie ma ich w skladzie deseru w karcie menu tych owocow niestety bylo najwiecej, deser byl kwasny, troche smakowal jak sfermentowany, tak jakby w tym winie te owoce lezaly za dlugo, zaczelo to wszytsko fermentowac i nie bylo na swiezo robione-moja babcia kiedys jak bimber pedziala to tak podobnie smakowal - sam momen kiedy byl poczatek fermentu - totalne 0000 prawdziwego smaku, bitej sietany w tym deserze bylo jak kot naplakal i deser mimo kislu byl troche rzadki -duzo gestszy ten deser byl na filmie Kuchenne Rewolucje - NIE POLECAMY DESERU !!! Szkoda pieniedzy na niego. cdn
Zawiedziony ale talerze oddaliście puste prawie wylizane ale było nie dobre.. Skoro nie dobre to dlaczego zjedliście wszystko i deser też sfermentowasny nie bałaś się ....
zgłoś komentarz
Czesc 5:
5.) Ostatnie danie deser : ROTE GRUETZE czerwony kisiel, wino czerwone wytrawne, maliny truskawki, wisnie z bita smietana - to byla masakra, malin nie zastalam, truskawek tym bardziej nie zastalam, wisnie zastalam chyba ze 2 sztuki w calym deserze jednak pozeczki ojjj caly deser byl z pozeczek mimo ze nie ma ich w skladzie deseru w karcie menu tych owocow niestety bylo najwiecej, deser byl kwasny, troche smakowal jak sfermentowany, tak jakby w tym winie te owoce lezaly za dlugo, zaczelo to wszytsko fermentowac i nie bylo na swiezo robione-moja babcia kiedys jak bimber pedziala to tak podobnie smakowal - sam momen kiedy byl poczatek fermentu - totalne 0000 prawdziwego smaku, bitej sietany w tym deserze bylo jak kot naplakal i deser mimo kislu byl troche rzadki -duzo gestszy ten deser byl na filmie Kuchenne Rewolucje - NIE POLECAMY DESERU !!! Szkoda pieniedzy na niego. cdn
Skoro nie dobre to dlaczego zjadłaś do końca ja bym oddał po pierwszej łyżeczke skoro czuć bylo fermentację..
zgłoś komentarz

Dodaj Komentarz

Musisz być zalogowany, aby dodać komentarz.
Sklep Bigform