Chojnow.pl
Nasza strona korzysta z plików Cookie. Czytaj więcej.
facebook twitter YT IG
Sign in Sign up
PWSZ Legnica

Restauracja „Pod Jeleniem” – smacznie i przyjemnie! Celebracja jedzenia w miłej atmosferze.

Author: artykuł sponsorowany
Creation date: 18 March 2014, 10:39


Restauracja „Pod Jeleniem” –  smacznie i przyjemnie!  Celebracja jedzenia w miłej atmosferze.

Z restauracją „Pod Jeleniem” każdy się chyba zapoznał, tym bardziej po „Kuchennych Rewolucjach” Magdaleny Gessler? Wizyta słynnej restauratorki miała odmienić charakter miejsca, nadać mu nowych znaczeń, smaków, niepowtarzalnego wyrazu. Po ekscytujących i pracowitych momentach restauracja „Pod Jeleniem” pochwalić się może apetyczną kuchnią opartą na tradycjach w dużej mierze związanych z regionem.



Menu po „Kuchennych Rewolucjach”

Obecne menu restauracji „Pod Jeleniem” to połączenie kuchni polskiej, śląskiej i niemieckiej. Daniem głównym, koronnym jest „Gulasz z jelenia”. Na deser restauracja proponuje kisiel z czerwonych owoców gotowanych na czerwonym winie, z dodatkiem bitej śmietany zakrapianej ajerkoniakiem, oraz domowy jabłecznik - chrupiący, smaczny, doskonały do kawy. Ciasto powstaje wg przepisu Magdaleny Gessler. Opiera się na staropolskiej recepturze tworzonej zgodnie z zasadą „ile mąki zabierze” tzn. ilości cukru i mąki równej wadze jajek.



Tradycyjne potrawy polskie.
Smaczne dania obiadowe.

„Kuchenne Rewolucje” i wyrafinowane dania to jednak nie wszystko. Restauracja „Pod Jeleniem” oferuje również typowo polskie potrawy tj. pierogi, naleśniki, gołąbki, kotlety z ziemniakami i zestawem surówek. Każdego dnia pojawia się inna propozycja obiadowa. Jedzenie jest świeże, smaczne, w przystępnej cenie. Dwudaniowy obiad z ciepłym napojem (kawą/herbatą) to raptem 12 zł. Można zatem wybrać się do restauracji zamiast ciągle samemu gotować, męczyć się i z przerażeniem patrzeć na stertę naczyń do mycia.


Słodkie akcenty.
Potrawy dla najmłodszych.

Restauracja „Pod Jeleniem” wzbogaciła menu o kilka nowych, słodkich akcentów – można skosztować kruchych babeczek z kremem/galaretką i owocami, sezonowo chrustów lub innych smakołyków.

Dla dzieci wprowadzono dania, które zadowolą ich wybredne gusta m.in. zupę pomidorową, za którą większość maluchów przepada, pierogi na słodko i nugetsy drobiowe w kształcie zwierzaczków. Dania dla dzieci to nieco mniejsze porcje (możliwości maluchów są zdecydowanie skromniejsze jak dorosłych) oraz niższe ceny.



Kolorowe drinki.
Trunek na życzenie klienta.

Na jedzeniu jednak „świat się nie kończy”. W restauracji „Pod Jeleniem” można także wypić. Barmanki serwują drinki klasyczne tj. mojito oraz oryginalne, autorskie. Można także stworzyć swój unikalny drink, według indywidualnych upodobań. Barmanki czekają na nowe wyzwania!



Atmosfera wnętrza restauracyjnego.

Wnętrze restauracyjne nawiązuje do prowadzonej kuchni – ma charakter tradycyjny, z akcentem myśliwskim. W środku znajdują się stare meble, w tym stoły nakryte eleganckimi obrusami… bo jedzenie wymaga odpowiedniego podania! Klimatu nadają lampy z abażurami oraz miejscami wiszące poroża.



Restauracja „Pod Jeleniem” to idealne miejsce na kolację we dwoje, niedzielny obiad z rodziną, spotkanie z przyjaciółmi przy drinku.


Serdecznie zapraszamy do odwiedzin!





Restauracja „Pod Jeleniem”
Ul. Legnicka 27
59-225 Chojnów

Tel. 76819 64 32
Tel. 692476 319

Pn-Ndz. (oprócz czwartków) 13.00-24.00



Sklep Bigform