Chojnow.pl
Nasza strona korzysta z plików Cookie. Czytaj więcej.
facebook twitter YT IG
Logowanie Rejestracja
  • Polish
  • English

Niebieski Parasol czy Pod Jeleniem? Zdjęcia "przed" i "po" + KONKURS

Autor admin
Data utworzenia: 03 luty 2012, 14:55 Wszystkich komentarzy: 16


Niebieski Parasol czy Pod Jeleniem? Zdjęcia "przed" i "po" + KONKURS

Jako, że temat „Kuchennych Rewolucji” w Chojnowie, które w ubiegłym tygodniu dobiegły końca, wciąż jest „na językach” mieszkańców miasta postanowiliśmy przypomnieć naszym Czytelnikom jak restauracja Pod Jeleniem wyglądała przed metamorfozą. Dodatkowo zapraszamy wszystkich do udziału w konkursie tyczącym się tej restauracji!

Zdjęcia „sprzed” są dziełem ekipy restauracji i otrzymaliśmy je od pani prezes Małgorzaty Członki. Zdjęcia „po” są naszego autorstwa i datuje się je na pierwszy dzień lutego.

Zmiany ocenić może każdy oglądając fotografie. Dodamy tylko, że trwają prace nad górną częścią restauracji, która nieco „po macoszemu” została potraktowana przez ekipę TVN. Ostatnie zdjęcie prezentuje początki malowania ścian, by te komponowały się stylistycznie z pozostałą częścią lokalu.

Pragniemy również zapowiedzieć konkurs, który wystartuje w najbliższy poniedziałek - 6 lutego 2012 r. Polegać on będzie na znalezieniu rozrzuconych po CHOJNOW.PL literek umieszczonych na logo naszego Portalu, które tworzyć będą szukane słowo. Więcej szczegółów w poniedziałek rano – zachęcamy do czujnej obserwacji! Dla zwycięzcy atrakcyjna nagroda związana z restauracją Pod Jeleniem!



















Komentarze

Dobrze się stało, że ten niebieski kolor zniknął, bynajmniej mi sie nie podobał. Ławy niezbyt ciekawe za delikatne jak na taki wystrój -"myśliwski" i niewygodne, siedziałam na tej ławce i krzesełka zdecydowanie wygodniejsze. Kwestia gustu. Jednym będzie się podobało, innym nie. Nie jest źle, a na pewno inaczej. Pozdrawiam
zgłoś komentarz
inka, dowiedzialam sie od ciebie ,ze lawki niewygodne, a czy moglabys napisac, co zamawialas i czy dobre bylo? Planuje z moja siostra wybrac sie ale potrzebuje opinii na temat menu, by dokonac na miejscu wlasciewgo wyboru:)
zgłoś komentarz
limetka jadłem kluseczki z serem i deser. kluseczki bez smaku i porcja taka, że trzeba być po wcześniejszym posiłku. Deser dobry ale dość mocno czuć wino - nie wiem czy lubisz jeśli tak to polecam.
wystrój pozostawia wiele do życzenia.
zgłoś komentarz
Limetka mogę Ci polecić deser tzn. rote gruetze, ale zgadzam się z gorgol80, że za mocne wino, albo za dużo tego smakołyku. Znajomy jadł gulasz z jeleniny i bardzo mu smakował. Pozdrawiam
zgłoś komentarz
Czesc 1:
Bylismy Pod Jeleniem wieksza ekipa, taki wypad jednodniowy w trakcie dlugiego weekendu. Specjalnie przyjechalismy do tej restauracji z Wroclawia i co???? Zawiedlismy sie i to strasznie. Zamowilismy cala karte Magdy Gessler.
1. ) zupa grochowa (ERBSENSUPPE) byla kwasna (jak kapusniak),na dodatek sie pienila i podjezdzala nie swiezym miesem, jeszcze nawet nie zostala nam pdstawiona pod nos, bo kelner stanal tylko kolo nas z jedzeniem a juz nam wszystkim pachnialo nieswiezoscia, byla malo przyprawiona, zwrocilismy uwage kelnerowi ze jest chyba skisnieta, ale on twardo w zaparte ze jest swieza, ze przed chwila gotowana i ze przekaze uwage kucharką-a pozniej byla juz cisza w eterze. Zjedlismy ta zupe bo w ostatecznosci byla zjadliwa i szkoda bylo nam marnowac tego jedzenia, ale na nastepny dzien mielismy taka rewolucje w brzuchach, ze to tylko my wiemy-swiadczy to jedynie o tym ze sie nie mylilismy i co do zupy z pewnoscia mielismy racje. cdn
zgłoś komentarz
Czesc 2:
2.) Szwabskie pierozki ze szpinakiem i parówka cieleca (MAULTASCHEN) byly w miare dobre-cena 14zl jak za takie 2 pierozki to troche duzo, ciekawy smak, ale czuc bylo niestety czosnek z proszku-toleruj emy tylko swiezy wiec kolejny raz zawiedlismy sie. Pierogi posypane byly jeszcze na dodatek w malej ilosci rozmrozonym mokrym koperkiem, a teraz w sklepach tyle swiezego kopru za niewielka cene mozna kupic, na filmie jak sie oglada Kuchenne Rewolucje tak pieknie to wygloda,a w rzeczywistosci - rozczarowanie. Ciasto pierogow na bokach bylo troche gumowe i nie kroilo sie dobrze nozem-ciagnelo sie. Przede wszystkim nie rozumiem tego czosnku, bo przeciez czosnek prawdziwy jest tanszy niz ten w proszku wiec dlaczego kucharki daja ten drozszy i jeszcze gorzej smakujacy tego nie wiem, no i ja chce swiezy koperek !!!!!.Pierogi byly zjadliwe w miare dobre ale rewolucji nie zrobily na Nas. cdn
zgłoś komentarz
Czesc 3:
3.) Gulasz z jeleniny pachnący leśnymi grzybami - pierwszy raz jedlismy cos takiego i naprawde to bylo dobre - nic nie brakowalo, miesko miekkie, odpowiednio przyprawione, geste, aczkolwiek grzyba nie znlaazlam:( - jedynym mankamentem byla bardzo mala porcja i wysoka cena kosztowalo to 20 zl a doslownie zjadalo sie calosc w 5 lyzkach, brakowalo mi jeszcze do tego gulaszu jakiegos chlebka, albo ziemniaczka - troche czulam jakbym jadla sam sos lyzka - ale smak rewelacja - polecamy. cdn
zgłoś komentarz
Czesc 4:
4.) Kolejne danie z jadlospisu Magdy Gessler: kluski z boczkiem i serem zółtym ( SPATZLE) - hmmm zadna rewelacja, jak dla mnie troche mdle boczku bardzo malo mozna bylo go szukac pod tymi kluseczkami, serek na wirzchu niestety sie nie ciagnal :(:( zabraklo tego co najlepsze no i porcja tez mala cena w miare bo 10zl. cdn
zgłoś komentarz
Czesc 5:
5.) Ostatnie danie deser : ROTE GRUETZE czerwony kisiel, wino czerwone wytrawne, maliny truskawki, wisnie z bita smietana - to byla masakra, malin nie zastalam, truskawek tym bardziej nie zastalam, wisnie zastalam chyba ze 2 sztuki w calym deserze jednak pozeczki ojjj caly deser byl z pozeczek mimo ze nie ma ich w skladzie deseru w karcie menu tych owocow niestety bylo najwiecej, deser byl kwasny, troche smakowal jak sfermentowany, tak jakby w tym winie te owoce lezaly za dlugo, zaczelo to wszytsko fermentowac i nie bylo na swiezo robione-moja babcia kiedys jak bimber pedziala to tak podobnie smakowal - sam momen kiedy byl poczatek fermentu - totalne 0000 prawdziwego smaku, bitej sietany w tym deserze bylo jak kot naplakal i deser mimo kislu byl troche rzadki -duzo gestszy ten deser byl na filmie Kuchenne Rewolucje - NIE POLECAMY DESERU !!! Szkoda pieniedzy na niego. cdn
zgłoś komentarz
Czesc 6:
Po wizycie w tej Restauracji rozmawialismy ze znajomymi o tym jedzeniu i kazdy z Nas byl zawiedziny tym co zastalismy. Z pewnoscia jedzenie ktore przygotowala P.Magda Gessler bylo bardzo dobre jednak my takiego niestety nie mielismy mozliwosci skosztowania a szkoda, bo juz tam wiecej nie wrocimy. Wszyscy ocenilismy w skali od 0 do 10 Restauracje Pod Jeleniem na 4, gora 5 i myslimy ze niestety wizyta P. Magdy z uplywem czasu nie przyniosla rezultatu tej Restauracji. Jesli ktos chce tam pojechac i samemu sie przekonac to mysle ze warto, chociazby z takiego powodu zeby samemu ocenic to jedzenie. Bylo Nas kilka osob i kazdy wypowiedzial sie tak samo czyli chyba wszyscy mamy dobre kupki smakowe i cos musialo byc na rzeczy skoro nam nie za bardzo smakowalo, rozczarowalismy sie i dlatego dalismy tak niska ocene. cdn
zgłoś komentarz

Dodaj Komentarz

Musisz być zalogowany, aby dodać komentarz.